Balikesir kuuroorden in Turkije

Balikesir
Balikesir een stad in Turkije met prachtige landschappen en vele kuuroorden en de toeristen genieten van een prettige sfeer. De stad Balikesir en de provincie zijn gelegen tussen Izmir en Bursa. In de buurt vindt u de historische steden Skepsis, Argyria en Ergasteria. De berg Ida was het toneel van de strijd om Troje. Op de route naar Miletopolis vindt u  de oude Makestos brug. In de zomer lopen de temperaturen op tot 46 graden celsius en in de winter kan deze dalen tot minus 27 graden.
In Balikesir zijn diverse bezienswaardigheden. In de Mustafa Fakih wijk kunt u de graven van Kara İsa Bey Türbesi bezoeken. De oprichter van de stad werd hier in 1330 met zijn vijf zonen begraven. In het stadscentrum van Saat Kulesi staat op een heuvel de klokkentoren uit 1877. Na de zware schade aangericht door een aardbeving, probeerden architecten het geheel te herstellen in de Rococo stijl. Een andere bezienswaardigheid is het moskeeën complex Zaganos Pasa Külliyes uit 1461, in de buurt van Kara Isa Bey Türbesi.
Genieten van de pure schoonheid en het heerlijke aroma van de hete bronnen, dat is puur Turkije. De bezoekers aan Balikesir zijn enthousiast over de schoonheid van de natuur tijdens een wandeling. De badhuizen zijn geopend om te zwemmen en te ontspannen. Daarnaast zorgen cultuur en festivals voor het laatste Turkije hoogtepunt.